Vandretur på Sicilien – 2013

Vi valgte, at deltage på en arrangeret vandretur med rejsebureauet Temarejser og en super svensk guide Bo.

Ofte vandre vi selv og har planlagt alt selv, men ville denne gang ville vi prøve noget nyt og det blev en yderst spændende tur, som vi varmt kan anbefale.

Her kommer dagsprogrammet, som inspiration. Læs selv mere på: www.temarejser.dk

Dag 1 – Afrejse
Fly fra København til lufthavnen i Catania. Herfra går turen ind i landet. Dagen fri til egne spadsereture i Piazza Armerina, hvor vi også tilbragte den første nat.

Dag 2 – Piazza Armerina og Grottacalda
Dagen begyndte med et besøg ved verdensarven Villa Romana de Casale, beliggende 5 km uden for Piazza Armerina. Denne antikke, romerske kejservilla er på grund af sin arkitektur og storslåede mosaikdekorationer et enestående eksempel på det sene romerriges kunstværker. Villaen blev desværre begravet under et kraftigt jordskred i 1100-tallet, og de egentlige udgravninger blev først påbegyndt i 1929 og genoptaget i større skala i 1950.

Lidt nordpå ligger Grottacalda, et interessant kalkområde. Hvor vi vandrede ca. seks km og dækkede op til picnic ude i naturen. Senere fortsætter turen nordpå mod Madonie-bjergene, hvor vi oplevede et fascinerende landskab. Vi sluttede i 1.300 meters højde ved fjeldhotellet, hvor vi boede de næste to nætter.

Dag 3 – Madoniebjergene
Madonie-bjergene kaldes “De Sicilianske Alper” og er, efter Etna, det højeste område på Ø’en med flere tinder på omkring 2.000 meter. Madoniernes regionale naturpark viste os flere ansigter: Høje, nøgne, dramatiske bjergvægge, frodige skove af bl.a. eg, bøg og kastanie samt grå¸nne dale.

Vi foretog en storslået vandretur (14 km) over åbne vidder og gennem frodige løvskove, hvor vi så rovfugle cirkle rundt højt oppe i færd med at søge bytte, samt så vildsvin.

Dag 4 – Bjergbyer og blomsterenge
Vi kørte et lille stykke og så lidt på bjergene og nyd udsigten vest på. Dagens vandretur var ca. 7 km og meget smuk. Vi vandrede fra Mandarinpasset på letsnoede stier over bjergenge med udsigt over tinderne, hvorpå der lå små byer. Ved frokosttid nåede vi – Geraci Siculi. Hvor vi spiste picnic i parken.

Om eftermiddagen kørte vi i bussen mod kysten i nordøst og nåede frem til badebyen Capo d’Orlando, hvor spiste middag efter at vi havde installeret os på vores hotel.

Dag 5 – Bådtur, vulkanvandring og svovlbad
Fra havnebyen Milazzo tog vi en bådtur til Vulcano. Ø gruppen har siden Ãr 2000 været med på Unescos verdensarvsliste. Vi gik op til kraterkanten af Gran Craterea (300 m.o.h.), hvorfra der var en fantastisk udsigt over de andre Ø’er i Ø-gruppen. Rundt om kraterkanten strømmede damp ud af de gule svovlkilder, og ved strandkanten nyd vi et varmt mudderbad.

Om eftermiddagen sejlede vi tilbage til Milazzo for vores videre færd gik med bus til badebyen Taormina Mare på Siciliens østkyst. Vi kom frem til et lille hyggeligt hotel, hvor vi boede de tre sidste nætter.

Dag 6 – Alcantaradalen og Castelmola
I dag kørte vi i bus op til Castelmola og prøvesmagte byens berømte mandelvin og spiste pizzafrokost, samt nyd den smukke udsigt. Derefter går turen til fods ned til Taormina. Byen der på sin klippe ved Naxosbugten er Siciliens ukronede dronning. Siden forrige Århundrede har Taormina været et eksklusivt mødested for det italienske jetset-folk. Vi fik her tid til at besøge det antikke teater og ellers bare gå rundt og shoppe lidt.

Vores hotel lå lige nedenfor klippen, hvor vi badede på en af strandende nær hotellet og senere valgte vi, at tage op til Taormina igen og spise.

Dag 7 – Etna og vingårdsfrokost
Hvor man end vender sig, så dominerer vulkanen Etna (3.300 m.o.h.) landskabet på det østlige Sicilien. Fra Taormina tog vi en udflugt til denne Europas største, aktive vulkan. På grund af de gentagne udbrud i nyere tid regnes Etna for at være en af verdens mest aktive vulkaner.

På skråningerne så vi størknede lavafloder blandt citrus- og vinplantager, og her voksede også den trælignende Etna gyvel. Højere op i det sterile og fantasifulde månelandskab voksede stikkende puder af den endemiske etnaastragalus.

Efter en kortere vandretur besøgte vi vingården “Cantina Patria” for foden af Etna. Her fik vi en lille introduktion til gårdens produktion, inklusive prøvesmagning. Selvfølgelig serverede de gårdens egen vin til frokosten.

Dag 8 – Hjemrejse
I dag var det blevet tid til hjemrejse, og bussen kører os fra hotellet til lufthavnen.

Hotellerne vi brugte:

Villa Romana
Via Alcide De Gasperi 18, 940 15 PIAZZA ARMERINA
Telefon: +39 0935-68 29 11 Fax: +39 0935-68 29 11.

Hotel Pomieri
POMIERI PIANO BATTAGLIA
Telefon: +39 0921-64 99 98.

Hotel ll Mulino
Via Andrea Doria 46, 980 71 CAPO D’ORLANDO.
Telefon: +39 0941-90 24 31  Fax: +39 0941-91 16 14

Hotel Isolabella
Via Nazionale 196, 980 30 TAORMINA-MAZZARO
Telefon: +39 0942-242 89  Fax: +39 0942-242 88

http://www.temarejser.dk/Rejser/Europa/Italien/Vandretur-pa-Sicilien/